Het doel is om verschillende informatiestromen binnen de school op een pragmatische en veilige manier te bundelen.
Portals
Er zijn vier portals, voor vier doelgroepen, gerealiseerd:
- Onze ELO, voor leerlingen, die is opgebouwd in Moodle.
- Een Personeelsportal
- Een website voor externen.
- Een Ouderportaal
Vakkensites
De vakkensites zijn onderdeel van onze ELO, en bevatten het materiaal dat een leerling nodig heeft voor zijn of haar onderwijs. Verder zet de school in op haar eigen ontwikkelkracht en zal er budget beschikbaar zijn voor secties, clusters en afdelingen die van betaalde methodes willen overstappen op eigen gemaakt werk. Ze worden hierin ondersteund door ons ELO-team.
ELO Agenda.
Alles wat een leerling nodig heeft voor het plannen van zijn of haar schoolwerk staat, in de onderbouw, in de ELO Agenda. In de bovenbouw staat dit in Periodeplanners. Als een docent behoefte heeft deze periodeplanners nader te specificeren kan dat in de bovenbouw, vanaf schooljaar 2023-2024 ook in de ELO Agenda.
Docenten vinden informatie over de werking van ELO Agenda in de personeelsportal. In onze ELO is een module toegevoegd waarmee leerlingen kunnen leren hoe het systeem werkt.
Outlook Mail
Berichten binnen het KKC, worden verstuurd via Outlook Mail. Dit geldt zowel voor leerlingen als personeel. Naar lesgroepen leerlingen kun je alleen mailen vanuit de ELO. Deze berichten komen evenwel ook aan in Outlook.
Omgang met alternatieven
Het KKC beschermt de drie doelgroepen tegen het ontstaan van alternatieve portals, toetsomgevingen en huiswerksystemen. Dezen zouden immers voor verwarring kunnen zorgen.
Er zijn veel tools beschikbaar die passen in onze visie op ICT en onderwijs. Het gebruik van deze onderwijstools wordt toegestaan als ze voldoen aan twee criteria:
-
Onze ELO blijft het uitgangspunt
-
Ze moeten zo min mogelijk dubbele, of overlappende functies vervullen, vooral als daar kosten aan verbonden zijn.
Voor tools waar licenties voor moeten worden aangeschaft stelt de SL een aankoopbeleid op.
Persoonlijke documenten en knutsels
Elk personeelslid en elke leerling beschikt over een eigen OneDrive. Hierin kunnen persoonlijke gegevens en documenten opgeslagen worden. Als een persoon de organisatie verlaat, verdwijnt zijn of haar OneDrive. Het is daarmee dus geen veilige plek voor de opslag van belangrijke gegevens voor de organisatie.
Samenwerken in het archief
In de KKC-Interne Documenten kunnen secties, clusters, management en staffuncties hun gegevens opslaan en bovendien ook samenwerken. De gegevens die hierin worden opgeslagen zijn bestendig en veilig.
Magister als leerlingvolgsysteem
De cijfers, de absenties en het persoonlijke dossier van leerlingen is te vinden in Magister. Magister is een veilige omgeving voor dit soort gevoelig materiaal.
Leerlingenlaptops
Iedere leerling op het KKC moet beschikken over een geschikte werkende Windows laptop. Ouders zijn in principe vrij om te kiezen hoe ze dit regelen. Wel heeft het KKC een nieuwe partner in SignPost. Deze organisatie zorgt voor een aantrekkelijk aanbod van laptops en een goede service, waarmee ouders grotendeels ontzorgt kunnen worden. Tijdens de lessen ligt de focus daarom ook op goede laptophygiëne. Alleen zo houden wij ze snel en werkzaam.
Het Keizer Karel College heeft gekozen voor een Microsoft omgeving. Dit betekent dat we andere systemen niet kunnen ondersteunen. We hebben daarvoor namelijk de kennis niet in huis. Sommige vakken kunnen zelfs niet gevolgd worden zonder Windows laptop. Een leerling die een ander systeem wil gebruiken doet dat op eigen risico, wetende dat wij niet kunnen helpen als er iets misgaat. Deze regel geldt te meer bij het maken van digitale toetsen.
Docentenlaptops
Alle personeelsleden hebben een eigen laptop in bruikleen van de school. Voor mensen met een vaste werkplek wordt deze gebruikt in combinatie met dockingstation, een muis, een scherm en een toetsenbord. Het onderhouden van deze laptops ligt primair bij de gebruiker en secundair bij het systeembeheer.
Cloud based netwerk
Achter de schermen speelt bijna alles op het KKC zich af in de Cloud. Ons Cloud systeem hangt verder aan elkaar van koppelingen.
-
Leerlingen en docenten, bij binnenkomst, ingevoerd in de database van Magister.
-
Een koppeling tussen Magister en Zermelo zorgt ervoor dat deze leerlingen en docenten ingeroosterd kunnen worden. Daarna komen de lesgroepen en roosters ook automatisch in Magister te staan.
-
Magister database en de Azure (Microsoft) database zijn gekoppeld zodat leerlingen en personeel een mailadres met wachtwoord krijgen. Deze mailadressen kunnen vervolgens ook worden gebruikt om in te loggen in Magister, Moodle, de wifi, de printers, telefoons en onze Microsoft omgeving.
-
In de Azure database krijgen lesgroepen en secties en dergelijken ook een eigen mailadres. Hiermee kunnen we makkelijker grote groepen mensen tegelijk mailen en rechten toekennen in verschillende apps.
-
De Azure database, Zermelo en Outlook Agenda zijn gekoppeld zodat het rooster automatisch in de Agenda van docenten en leerlingen komt te staan.
Website kan cookies gebruiken om de navigatie van de website te personaliseren en te vergemakkelijken voor de gebruiker van deze site. De gebruiker kan zijn / haar browser configureren om de kennisgeving en de installatie van de cookies die door ons zijn verzonden af te wijzen.